Griezmann onder vuur bij Barcelona: 'Fati heeft alle reden om boos te zijn'

Griezmann onder vuur bij Barcelona: 'Fati heeft alle reden om boos te zijn'

17-06-2020 17:50
22

FC Barcelona boekte dinsdagavond een 2-0 zege op Leganés in La Liga dankzij doelpunten van Lionel Messi én Ansu Fati. Het toptalent krijgt dan ook lof in de Spaanse media, die niet begrijpen dat hij werd gewisseld terwijl Antoine Griezmann bleef staan.

De Fransman speelde opnieuw een onzichtbare wedstrijd voor de Catalanen en raakte slechts 22 keer de bal. Fati, die halverwege werd vervangen, was vaker in het spel betrokken. 'Zijn spel is zorgwekkend. Hij biedt geen aanvallende oplossingen en zijn handelingssnelheid is veel te traag. Als hij zich niet verbetert, wordt hij vanzelf gepasseerd door Fati of Braithwaite', schrijft AS over het spel van Griezmann.

Ook Marca en Mundo Deportivo snappen niet dat de oud-speler van Atlético Madrid de voorkeur krijgt boven Fati, maar Barça-coach Quique Setién neemt het voor hem op. "Antoine doet het prima. Hij is een extreem belangrijke speler voor ons. Antoine heeft een goede wedstrijd gespeeld. Hij scoorde zelfs nog, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Hij zal belangrijk zijn de komende weken."

Toch vraagt Marca zich af hoelang Fati zich nog schikt in zijn reserverol. 'Fati heeft alle reden om boos te zijn', stelt de Spaanse sportkrant. 'Natuurlijk heeft Fati niet de status van Griezmann, maar het was niet eerlijk dat hij plaatsmaakte voor Suárez. Wat een verschil tussen die twee. Hij is een ongepolijst juweel, maar wel eentje die speeltijd nodig heeft.'

Ook AS doet een duit in het zakje over Fati. 'Hij is een uitverkorene, iemand die tot grootse dingen in staat is. Met Fati heb je een schat in het team.'