Faber krijgt beeld van PSV-trainer Schmidt: 'Grote basis voor succes'

Faber krijgt beeld van PSV-trainer Schmidt: 'Grote basis voor succes'

17-06-2020 18:54
44

Ernest Faber heeft al een aardig beeld van de werkwijze van de nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt. Volgens de tussenpaus van de Eindhovense club ligt er een 'grote basis om succes te hebben', zo vertelt hij aan FOX Sports.

"We hebben elkaar drie keer gesproken. We hebben het natuurlijk over de spelersgroep gehad, over de club, de academie, hoe we spelers opleiden en de afgelopen periode. Ik heb gezegd dat hij altijd bij ons - bij de academie - terecht kan om van gedachten te wisselen", laat Faber weten over Schmidt.

De interim-trainer, die bij PSV weer terugkeert in zijn rol als hoofd jeugdopleiding, kreeg al een aardig beeld van de Duitser. "Zoals elke hoofdtrainer is hij overtuigd van zijn eigen manier van werken. Dat doet hij graag met eigen mensen en vanuit een eigen speelwijze. Van daaruit hoopt hij de spelers mee te krijgen en de overtuiging te geven om een resultaat te halen. Hij is netjes voorbereid, heeft een goede structuur. Dan is er een grote basis om succes te hebben."

"Hij is nu positief", vervolgt Faber. "Nieuwe gezichten, nieuwe energie. We gaan straks zien hoe de samenwerking gaat zijn met de spelersgroep. Hij heeft de laatste wedstrijden gekeken en wil de jongens vanaf de eerste minuut gaan beïnvloeden. Hij realiseert dat er een aantal belangrijke mensen weggaan, de senioriteit in de groep. Samen met John (technisch directeur De Jong, red.) is hij ermee bezig om ervoor te zorgen dat de groep past bij zijn manier van werken."