Voor in de agenda: Oranje kent speeldata voor EK-duels in Johan Cruijff Arena

Voor in de agenda: Oranje kent speeldata voor EK-duels in Johan Cruijff Arena

17-06-2020 19:13 Laatste update: 19:30
5

Het Nederlands elftal kent de speeldata voor zijn drie groepswedstrijden op het EK van volgend jaar zomer. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelt alle drie de groepswedstrijden in de Johan Cruijff Arena, zo werd eerder al duidelijk.

Voor Oranje begint het EK op zondag 13 juni met een wedstrijd tegen Oekraïne, zo blijkt uit het speelschema. Oostenrijk is vier dagen later de volgende tegenstander. Het laatste duel in de poulefase wordt op maandag 21 juni gespeeld. Wie dan de tegenstander is, is nog niet bekend. Dat moeten de play-offs in maart 2020 uitwijzen. Als Roemenië zich kwalificeert, dan komt dat land automatisch in groep C omdat Boekarest net als Amsterdam een speelstad is. De Johan Cruijff Arena is op zaterdag 26 juni ook de gastheer van een duel in de achtste finale.

De UEFA bevestigde woensdag tijdens een persconferentie al dat de twaalf speelsteden voor het EK blijven staan. Het EK is vanwege het coronavirus verplaatst naar volgend jaar en vindt plaats tussen 11 juni en 11 juli.