Ontketend Atlético werkt aan doelsaldo in El Sadar: van 32 uit 28 naar 37 uit 29

Ontketend Atlético werkt aan doelsaldo in El Sadar: van 32 uit 28 naar 37 uit 29

17-06-2020 23:55
11

Atlético Madrid heeft zijn spierballen getoond in zijn jacht op Champions League-kwalificatie. De ploeg van Diego Simeone stond voorafgaand aan het bezoek aan Osasuna op 32 goals in 28 competitieduels, maar heeft woensdagavond aan zijn doelsaldo gewerkt: 0-5 werd het in El Sadar.

Recordaankoop en Golden Boy João Félix heeft zijn statistieken eveneens een boost gegeven. Na een klein half uur brak hij de ban en na bijna een vol uur spelen maakte de Portugees ook de 0-2. Eerst rondde hij af na een splijtende pass van Héctor Herrera en halfslachtig verdedigen van Osasuna. Na rust profiteerde hij van een fijn steekballetje van Ángel Correa en een breedtepass van de niet zelfzuchtige Diego Costa.

In de slotfase was er geen houden meer aan voor de Basken: tussen minuut 79 en minuut 88 werd de score opgevoerd naar 0-5. Marcos Llorente rommelde zich een weg door het strafschopgebied en tekende voor 0-3, Álvaro Morata ontsnapte aan de buitenspelval en schoof de 0-4 binnen en Yannick Carrasco tekende op aangeven van Llorente voor het slotakkoord.

Atlético komt weer op twee punten van nummer 3 Sevilla en springt over Getafe heen: beide clubs lieten eerder deze midweek punten liggen. Real Sociedad kan donderdag echter weer de vierde plek overnemen, mits het van Deportivo Alavés wint.