Bergwijn: 'Met alle respect voor Eredivisie-clubs, dat is echt heel anders'

Bergwijn: 'Met alle respect voor Eredivisie-clubs, dat is echt heel anders'

Gepubliceerd: donderdag 18 juni 2020 om 10:50do 18-06-2020 om 10:50

Mark van Bommel en José Mourinho lijken op elkaar. Dat concludeert Steven Bergwijn na zijn eerste maanden als speler van Tottenham Hotspur. De aanvaller (22) heeft met de twee trainers een warme band, laat hij weten aan Voetbal International.

Bergwijn had voor zijn transfer naar Spurs in januari contact met Mourinho via Facetime. "Hij wilde alles van me weten en natuurlijk wanneer ik zou komen en wanneer ik voor het eerst zou meetrainen", vertelt hij. "Mourinho heeft veel vertrouwen in me, mede daardoor voelde ik me zo snel thuis, denk ik."

Het doet Bergwijn denken aan zijn PSV-tijd onder Van Bommel. "Ik denk dat je ze qua stijl en als persoon ook wel met elkaar kunt vergelijken. Mourinho heeft natuurlijk veel meer ervaring en heeft veel prijzen gewonnen, maar ze zijn beiden heel gepassioneerd en ze weten heel goed wat ze doen. Beiden doen alles voor hun spelers, die zullen ze nooit in de steek laten."

Premier League versus Eredivisie
Komend weekend hervat Spurs de Premier League met een kraker tegen Manchester United. Het is andere koek voor Bergwijn. "Met alle respect voor de Eredivisie-clubs, dat is toch echt heel anders. (...) In Nederland waren er wedstrijden waarvan je vooraf wist dat je die ging winnen. Die heb je in de Premier League niet. Iedereen kan hier echt van iedereen winnen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws