Derksen haalt schouders op: 'Ik vond dit grapje nog niet eens zo heel slecht'

Derksen haalt schouders op: 'Ik vond dit grapje nog niet eens zo heel slecht'

19-06-2020 11:21 Laatste update: 18:03

Johan Derksen ligt niet wakker van de storm aan kritiek die hem ten deel viel. De voetbalanalist van Veronica Inside joeg met opmerkingen over racisme in Nederland en rapper Akwasi veel mensen tegen zich in het harnas.

De analyticus heeft geen spijt van zijn uitspraken. "Ik zit daar om mijn mening te verkondigen en dat zal ik blijven doen tot de laatste snik", reageert Derksen tegenover het Algemeen Dagblad. "Dit is weer een storm in een glas water die wel overwaait. Morgen is er weer een andere rel. Dat gaat vaker zo. Dan beginnen mensen drie dagen na ons programma te gillen. En denken commerciële jongens van bedrijven: wij kunnen niet achterblijven, maar ach, ik ga daar niet over."

Derksen vroeg zich zogenaamd af toen een verklede Zwarte Piet in beeld kwam of 'we wel zeker weten dat dat Akwasi niet is'. "Ik rijd al 22 jaar na de uitzending naar huis en soms heb ik weleens het idee: dat had ik beter niet kunnen zeggen - maar ik vond dit grapje eigenlijk niet eens zo heel slecht. Voor mijn doen hè. Die Akwasi is voortdurend in het nieuws met zijn geschreeuw en gejammer."

De VI-nestor is het oneens met het beeld dat nu van hem wordt gecreëerd. "Als je het hele programma hebt gezien, dan weet je dat wij afstand hebben genomen van het begrip racisme. Nu word je – omdat er een clipje van gemaakt is – weggezet als racist. Maar goed, de ene week ben ik homofoob, de andere week racist."

Comments gesloten
De reactiemogelijkheid onder dit bericht is uitgeschakeld. We begrijpen dat de situatie rond Johan Derksen tot veel discussie leidt in de community, maar vanwege de grote hoeveelheid reacties is het onmogelijk om alle comments op dit moment goed te modereren. Helaas zitten er onder de reacties veel opmerkingen die wij niet tolereren. We hopen op jullie begrip en roepen iedereen op om op normale wijze te discussiëren.