Gakhokidze 'toerist' bij PSV: Wat ik daar heb doorgemaakt, wens ik niemand toe

Gakhokidze 'toerist' bij PSV: "Wat ik daar heb doorgemaakt, wens ik niemand toe"

Gepubliceerd: vrijdag 19 juni 2020 om 19:18vr 19-06-2020 om 19:18

Giorgi Gakhokidze stond tussen 1998 en 2003 onder contract bij PSV, maar kijkt niet met een voldaan gevoel terug op zijn tijd in Eindhoven. De inmiddels 44-jarige Georgiër voelde zich niet altijd serieus genomen.

Eind jaren negentig, toen Sir Bobby Robson de leiding had bij PSV, voelde Gakhokidze zich naar eigen zeggen 'een toerist'. "Robson beloofde op een vrijdag eens dat ik zou spelen dat weekend, om me vervolgens toch op de tribune neer te zetten. Naar mijn mening werd niet gevraagd", vertelt hij aan ELF Voetbal. "Bij PSV werd ik vaak aan mijn lot overgelaten."

Na een verhuurperiode bij het Israëlische Maccabi Haifa richtte Gakhokidze zich weer op bij PSV. In zijn laatste seizoen kwam hij echter weer nauwelijks aan bod. "Alsof ik niet bestond. Wat ik daar heb doorgemaakt, wens ik niemand toe. Mijn vertrouwen verdween volledig." In 2003 besloot de vleugelaanvaller naar FC Twente te vertrekken. "Achteraf een goed besluit", blikt hij terug. "In mijn eerste seizoen bereikten we de bekerfinale (die echter werd verloren van FC Utrecht, red.). Ik speelde goed en werd assistkoning. Bij FC Twente voelde ik warmte en waardering. Van de voorzitter tot de materiaalman: iedereen toonde vertrouwen in me."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws