FC Groningen haalt 27-jarige Roorda-opvolger en heeft technische staf rond

FC Groningen haalt 27-jarige Roorda-opvolger en heeft technische staf rond

19-06-2020 19:45 Laatste update: 20:12
18

FC Groningen heeft een opvolger gevonden voor keeperstrainer Bas Roorda, die komend seizoen bij PSV aan de slag gaat. De pas 27-jarige Oostenrijker Sascha Marth gaat volgend seizoen samenwerken met Sergio Padt, Jan Hoekstra en Jan de Boer.

Marth doorliep de jeugdopleiding van Austria Wien en diende vervolgens een aantal clubs in Oostenrijk, maar besloot zich in 2016 om zich toe te leggen op het vak van keeperstrainer. Na dienstverbanden bij Red Bull Salzburg en Kairat Almaty (Kazakhstan) is hij nu neergestreken in Groningen. "Sascha is jong, ambitieus en heeft in verschillende landen gewerkt waar hij waardevolle ervaringen heeft opgedaan", vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Bij de zoektocht naar een opvolger van Roorda is FC Groningen bepaald niet over één nacht ijs gegaan. Na het eerste selectieproces waren er drie kandidaten overgebleven. "Die drie trainers hebben we een dag laten meelopen met onze technische staf, waarbij ze ook een praktijkopdracht kregen. Daarnaast hebben we die dag uitgebreide gesprekken met elkaar gevoerd. Dit intensieve proces heeft ertoe geleid dat wij voor Sascha hebben gekozen."

FC Groningen heeft de technische staf voor 2020/2021 nu rond. Hoofdtrainer Danny Buijs zal gezelschap krijgen van drie assistenten: Adrie Poldervaart, Alfons Arts en Marth.