Rode kaart op 15 februari (!) kost Schouten de kop: En nog tegen Juve ook

Rode kaart op 15 februari (!) kost Schouten de kop: "En nog tegen Juve ook"

19-06-2020 20:32
4

Jerdy Schouten mag binnenkort eindelijk weer aan de bak, nadat hij maandenlang was aangewezen op zijn woning in Bologna. De 23-jarige middenvelder koos er bewust voor om na de uitbraak van het coronavirus in Italië te blijven.

Schouten had ook naar Nederland af kunnen reizen, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Maar ik had zoiets: ik weet dat als ik naar Nederland terug zou gaan, ik daar iets te veel zou doen. Omdat je toch iets meer met je vrienden af zou spreken. En ik wilde zeker weten dat ik veilig hier aankwam, als we weer zouden beginnen met trainen."

Het betekende wel dat de oud-speler van Telstar en Excelsior maandenlang binnen moest blijven, terwijl Italië op slot ging. "Het is hier heel heftig geweest, maar ik heb het ook vooral in de media moeten lezen. Want wij zaten vooral binnen", lacht hij. "Je hoorde alleen wel heel veel sirenes buiten."

Inmiddels kan er in Italië weer aan voetbal gedacht worden: Bologna komt maandag na bijna vier maanden weer in actie tegen Juventus. Schouten heeft echter nog een schorsing openstaan – vanwege een op 15 februari geïncasseerde rode kaart – en baalt daar stevig van. "Frustrerend wel. Je kijkt zo uit naar het moment dat je weer kunt spelen. En nog tegen Juve ook, een geweldige wedstrijd. Maar goed, dat ene weekje kan er nu ook wel weer bij."