Koopmeiners waarschuwt Slot: 'Wil veel doen voor het team, maar zit een grens aan'

Koopmeiners waarschuwt Slot: 'Wil veel doen voor het team, maar zit een grens aan'

20-06-2020 12:42
127

Arne Slot hoopt dat AZ een vervanger voor de vertrokken Stijn Wuytens weet aan te trekken, maar anders is er volgens de trainer geen man overboord. Teun Koopmeiners zou centraal achterin uit de voeten kunnen, maar die heeft daar zelf weinig trek in.

De 22-jarige aanvoerder moest in het afgebroken Eredivisie-seizoen al een paar keer in de defensie opdraven door blessureleed. Als het aan hem ligt, wordt hij echter niet de opvolger van Wuytens. "Ik voel me middenvelder en ik heb afgelopen seizoen bewezen dat ik dat heel goed kan", zegt hij tegen het Noordhollands Dagblad. "Ik zat ook niet voor niets als middenvelder in de voorselectie van het Nederlands elftal. Dus daar blijf ik gewoon lekker voetballen."

"Als ik toch weer achterin moet spelen? Dat gaan we dan zien", vervolgt Koopmeiners. "Ik ben bereid heel veel te doen voor het team, maar er zit ook een keer een grens aan. De trainer zal het in sommige wedstrijden vast wel van plan zijn, maar het wordt geen vast ritme."

Slot zegt dat hij de mogelijkheid om Koopmeiners als centrale verdediger op te stellen nog niet heeft besproken met zijn captain. "Straks, als we weten of er wel of niet een vervanger voor Wuytens komt, moet ik mijn mening vormen. Of ik met Teun wil spelen, of met Joris Kramer, of met twee rechtsbenige verdedigers in het centrum."