Klaassen en Werder verliezen cruciale slag, maar leven nog: één kans op handhaving

Klaassen en Werder verliezen cruciale slag, maar leven nog: één kans op handhaving

Gepubliceerd: zaterdag 20 juni 2020 om 17:25za 20-06-2020 om 17:25

Laatste update: zaterdag 20 juni 2020 om 17:27za 20-06-2020 om 17:27

Werder Bremen staat op de rand van degradatie uit de Bundesliga, maar is nog in leven. De ploeg van Davy Klaassen verloor de cruciale slag tegen concurrent FSV Mainz 05: de ploeg van Jerry St. Juste en doelpuntenmaker Jean-Paul Boëtius is nu definitief veilig. De landskampioen van 2004 krijgt in de laatste speelronde echter nog één kans om de zestiende plek van Fortuna Düsseldorf over te nemen en alsnog de play-offs in te gaan.

Bij het begin van de voetbalmiddag stond Werder Bremen op plek 17 met 28 punten: één punt onder Fortuna Düsseldorf en zes onder Mainz. Klaassen en de zijnen moesten dus een resultaat halen, maar begonnen dramatisch en stonden binnen een half uur al met 2-0 achter. Robin Quaison kopte de bal net over de lijn na een corner en Boëtius bekroonde een fraaie assist van Danny Latza met een geplaatste schuiver.

Werder Bremen richtte zich in de tweede helft op en wist na een uur spelen de aansluiting te vinden. Klaasen zette sterk door in de hoek van het veld en legde de bal terug: Yuya Osako schoot via de lat de 2-1 binnen. De nummer voorlaatst kon echter niet doordrukken, ook niet na het inbrengen van routinier Claudio Pizarro. Mainz gooide het duel vlak voor tijd definitief in het slot: Edimilson Fernandes schatte een steekpass van Bote Baku op waarde en schoof de 3-1 binnen.

Alle ogen waren gericht op Fortuna Düsseldorf: als de nummer 16 thuis zou winnen van het al bijna veilige FC Augsburg, was het einde verhaal voor Werder Bremen. Zo ver zou het niet komen: de gasten uit Augsburg kwamen na tien minuten op voorsprong dankzij Florian Niederlechner en Rouwen Hennings tekende niet veel later voor 1-1. Daar bleef het uiteindelijk wel bij: Augsburg kon leven met een puntje en Düsseldorf kon uiteindelijk niet meer afdwingen.

Werder Bremen gaat de laatste speelronde in met twee punten achterstand op Fortuna Düsseldorf én een beduidend minder doelsaldo (-32 om -28) en ontvangt thuis 1. FC Köln. Fortuna Düsseldorf gaat op bezoek bij Union Berlin en lijkt Werder Bremen af te houden als het minstens een puntje pakt in Berlijn.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws