Brands: 'Ik twijfelde gezien zijn fysiek of hij bij PSV een topper zou worden'

Brands: 'Ik twijfelde gezien zijn fysiek of hij bij PSV een topper zou worden'

Gepubliceerd: zondag 21 juni 2020 om 13:25zo 21-06-2020 om 13:25

Marcel Brands volgt de verrichtingen van Dries Mertens met groot plezier. Vorige week kroonde de oud-speler van FC Utrecht en PSV zich tot alltime topscorer van Napoli.

Brands haalde Mertens in 2011 van FC Utrecht naar PSV. De Belg spot jaren later in Italië met alle verwachtingen, ziet de huidige Everton-directeur. "Daaraan zie je hoe belangrijk de Nederlandse competitie voor het internationale voetbal is. Het blijft een voorportaal voor vedettes", concludeert Brands in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

"Bij Dries twijfelde ik gezien zijn fysiek vooraf een beetje of hij bij PSV een topper zou worden, maar hij heeft in Eindhoven uitstekend gepresteerd. Ik had voor zijn transfer onder meer bij Timmy Simons geïnformeerd, die hem van de Belgische ploeg kende en me adviseerde om hem op zeker te kopen. Dat kunnen dingen zijn die in mijn vak soms helpen om een beslissing wel of niet te nemen."

Na 37 goals in 62 wedstrijden maakte Mertens de overstap van PSV naar Napoli. "We moesten Dries in 2013 weer verkopen omdat Memphis niet meer buiten de basis kon worden gehouden bij PSV en het bod van Napoli (10 miljoen euro, red.) was gezien de toenmalige financiële situatie welkom."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws