Breaking news

Oppermachtig Ajax overklast Emmen en kan met goed gevoel richting Liverpool

Bizarre ontknoping in minuut 95 voor HSV: Bundesliga-Dino afhankelijk van kampioen

Bizarre ontknoping in minuut 95 voor HSV: Bundesliga-Dino afhankelijk van kampioen

Gepubliceerd: zondag 21 juni 2020 om 17:28zo 21-06-2020 om 17:28

Laatste update: zondag 21 juni 2020 om 17:46zo 21-06-2020 om 17:46

De kaarten in de Tweede Bundesliga zijn na de voorlaatste speeldag bijna geschud. VfB Stuttgart gaat waarschijnlijk met Arminia Bielefeld mee naar het hoogste niveau: de Nederlands getinte nummer drie HSV beleefde een werkelijk dramatische middag tegen nummer vier 1. FC Heidenheim en dreigt overal naast te grijpen.

HSV begon met Rick van Drongelen en Timo Letschert in de verdediging aan het duel dat niet verloren mocht worden. Voor rust werd er niet gescoord, maar direct na de pauze sloeg HSV alsnog toe: Joel Pohjanpalo ging met een lange bal aan de haal en schoot al na zeventien seconden de 0-1 binnen. Deze treffer zorgde echter niet voor verlossing bij HSV, dat steeds verder achteruit moest: de VAR greep nog in bij een treffer van Stefan Schimmer, maar tien minuten voor tijd ging het alsnog mis. Marc Schnatterer stichtte gevaar met een voorzet en Louis Beyer werkte de bal in eigen doel: 1-1.

Tijdens de razend spannende slotfase leek HSV de schade beperkt te houden, maar het ging in minuut 95 (!) alsnog mis: invaller Konstantin Kerschbaumer kroonde zich tot de held van Heidenheim, dat als nummer 3 de laatste speeldag ingaat. Als het op de laatste speeldag wint bij kampioen Arminia Bielefeld, mag het zich opmaken voor de play-offs om promotie/degradatie. De nummer 16 van de Bundesliga – Fortuna Düsseldorf of Werder Bremen – zal daarin de tegenstander zijn.

Nummer 2 Stuttgart deed ondertussen wat het moest doen: de Bundesliga-kampioen van 2007 hield huis op bezoek bij 1. FC Nürnberg en won met liefst 0-6. Silas Wamangituka, Atakan Karazor, Sasa Kalajdzic zorgden voor rust al voor een veilige marge, in de tweede helft maakten Nicolás González, Karazor en nogmaals González het karwei af. Directe promotie kan Stuttgart nu nauwelijks nog ontgaan: één punt tegen SV Darmstadt 98 volstaat.

HSV sluit af met een thuiswedstrijd tegen SV Sandhausen, maar kan alleen maar hopen dat Bielefeld zijn sportieve plicht doet tegen Heidenheim. Die Rothosen staan één punt achter de nummer 3, maar zijn qua doelsaldo wel in het voordeel.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws