Real Madrid kan juichen na controversieel duel in San Sebastián en verdringt Barça

Real Madrid kan juichen na controversieel duel in San Sebastián en verdringt Barça

Gepubliceerd: zondag 21 juni 2020 om 23:54zo 21-06-2020 om 23:54

De wisseling van de wacht in de Primera División is een feit: Real Madrid is zondagavond in punten gelijk gekomen met FC Barcelona en staat nu op basis van onderling resultaat aan kop. De wedstrijd tegen nummer 6 Real Sociedad werd gekleurd door enkele omstreden arbitrale beslissingen, maar leverde wel drie punten voor De Koninklijke op.

Real Madrid domineerde de eerste helft in San Sebastián, maar kon dat niet in de score tot uitdrukking brengen. Karim Benzema kwam het dichtst in de buurt van een treffer, maar stuitte op doelman Álex Remiro. Direct na rust werd de ban wel gebroken: Vinícius Júnior dribbelde het strafschopgebied binnen, ging onderuit en kreeg een strafschop mee, die door Sergio Ramos tot 0-1 werd gepromoveerd.

Arbiter Javier Estrada Fernández zou in de tweede helft nog eens de hoofdrol grijpen. Vlak nadat Ramos geblesseerd uitviel, wist Sociedad-invaller Adnan Januzaj zijn landgenoot Thibaut Courtois van afstand te passeren. De arbitrage vond echter dat ploeggenoot Mikel Merino hinderlijk buitenspel stond en keurde de 1-1 af. Niet veel later schoot Benzema aan de andere kant de 0-2 binnen: bij Real Sociedad werd aan hands gedacht, maar deze treffer werd wél toegekend.

De buit leek binnen voor Real Madrid, dat echter toch nog bibberend de slotfase in ging: Merino zette zijn frustratie om in een snoeiharde pegel, die via de lat achter Courtois belandde. Na de 1-2 werden er nog zes minuten aan extra tijd toegekend. De Koninklijke bleef echter overeind en gaat een op papier niet al te ingewikkelde week tegemoet: degradatiekandidaten Real Mallorca en Espanyol zijn de volgende tegenstanders.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws