Efmorfidis meldt zich in Eredivisie: 'Voorzichtig: ze waren niet de beste ploeg'

Efmorfidis meldt zich in Eredivisie: 'Voorzichtig: ze waren niet de beste ploeg'

Gepubliceerd: maandag 22 juni 2020 om 09:27ma 22-06-2020 om 09:27

James Efmorfidis debuteert volgend seizoen in de Eredivisie. RKC Waalwijk neemt de 24-jarige aanvaller over van Almere City FC, zo werd vorige week bekend. Het doel is duidelijk: handhaven.

"Ze waren niet de beste ploeg afgelopen seizoen, om het maar voorzichtig te zeggen, maar de insteek bevalt me", verklaart Efmorfidis tegenover Voetbal International. "Er zullen nog wel een aantal spelers bijkomen, maar ik weet daar het fijne niet van. Ik ben blij met deze stap, maar nu begint het pas, dat besef ik me heel goed. Ik zal het zelf moeten laten zien."

Efmorfidis, die eerder in de academies van Ajax, FC Barcelona, AEK Athene, Real Madrid en AZ speelde, is blij dat hij 'eindelijk' de kans krijgt in de Eredivisie. "Er was meer interesse, ook uit de Keuken Kampioen Divisie. Ik wilde sowieso in Nederland voor mijn kans gaan. Ik voel me prima hier, heb vrienden en familie om me heen, dat is voor mij heel belangrijk. Het verschil met de Keuken Kampioen Divisie zal groot zijn. Daar speel je eigenlijk om niks, je kunt niet degraderen, speelt alleen voor een periode. Nu zal er druk bij komen kijken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws