'Beste speler' van FC Utrecht: 'Kwam een vreemd, abrupt einde aan'

'Beste speler' van FC Utrecht: 'Kwam een vreemd, abrupt einde aan'

22-06-2020 10:12
24

Maarten Paes is volgend seizoen weer de eerste keeper van FC Utrecht en merkt dat hij sterker uit zijn revalidatie is gekomen. De doelman werd de tweede seizoenshelft vervangen door PSV-huurling Jeroen Zoet vanwege een blessure.

Paes heeft inmiddels weer getraind. "Het is heel cliché om te zeggen dat je sterker uit een revalidatie komt, maar ik voelde me krachtig en ik had alle tijd om aan de puntjes te werken waarvan ik vind dat ik ze kan verbeteren", zegt de pas 22-jarige doelman in het Algemeen Dagblad. "Wat die precies zijn, daar hoef ik niet te diep op in te gaan. Ik voel me gewoon hartstikke goed en ik heb veel zin om weer het veld op te gaan."

Ondanks zijn blessure won Paes het AD-spelersklassement van FC Utrecht. "Het begin was hectisch, maar weet je, je merkt echt dat het zoveel helpt als je op jonge leeftijd veel speelminuten maakt op hoog niveau", zegt de keeper, die voor afgelopen seizoen plotseling werd aangewezen als eerste keus.

"Je wordt gewoon veel beter. Het is allemaal heel leuk de eerste keer, maar het is fijn dat ik komend seizoen alles al een beetje heb meegemaakt. Dat ik die ervaring al heb. Ik denk dat ik een prima eerste seizoenshelft heb gekeept. Daar ben ik wel tevreden over, zonder te hoog van de toren te willen blazen. Er kwam alleen een wat abrupt, vreemd einde aan", aldus Paes.