Jansen steunt protest van fans: Heel Nederland moet volgende dag aan het werk

Jansen steunt protest van fans: "Heel Nederland moet volgende dag aan het werk"

Gepubliceerd: dinsdag 23 juni 2020 om 10:09di 23-06-2020 om 10:09

Anco Jansen vindt dat er geen vaste Eredivisie-wedstrijd op zondagavond 20.00 uur gespeeld moet worden. De aanvoerder van FC Emmen steunt de fans die protesteren tegen het voornemen van de clubs, de KNVB en FOX Sports.

"Als het voor supporters niet leuk is, ben ik het volledig met hen eens", zegt Jansen in gesprek met Dagblad van het Noorden. "Uiteindelijk voetballen wij voor hen. Heel Nederland moet de volgende dag weer aan het werk, en voor kinderen lijkt het me ook niets. De focus moet liggen op hoe je alles het mooist en best voor iedereen kan maken. Ik denk niet dat dat zondagavond 20.00 uur is."

FC Emmen-trainer Dick Lukkien vindt het juist geen probleem dat er op zondagavond gevoetbald moet worden. "Natuurlijk, als je als supporter uit naar Sittard moet... Daarom hoop ik dat die 20.00 uur-wedstrijden eerlijk worden verdeeld onder de clubs. Uiteindelijk gaat het om het tv-aanbod, daar worden we beter van. Ik kan dus niet zeggen dat ik me erop verheug, maar het stuit me ook niet tegen de borst", aldus Lukkien.

Meer dan tachtig procent van de supporters is tegen een zondagavondwedstrijd om 20.00 uur, zo bleek uit een enquête van Supporterscollectief Nederland.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws