'Top-10 keeper Onana wil niets liever dan vertrekken: Ajax vraagt 30 à 40 miljoen'

'Top-10 keeper Onana wil niets liever dan vertrekken: Ajax vraagt 30 à 40 miljoen'

Gepubliceerd: dinsdag 23 juni 2020 om 18:45di 23-06-2020 om 18:45

Directeur voetbalzaken Marc Overmars sluit niet uit dat Andre Onana nog een jaar bij Ajax blijft, maar de insteek van de doelman is duidelijk: hij wil deze zomer vertrekken uit Amsterdam. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Albert Botines laten weten aan Voetbal International.

"Hij (Botines, red.) heeft een tijdje geschermd met interesse van FC Barcelona, maar die hebben Marc-André Ter Stegen nog. Dus hij moet eerlijk bekennen dat de posities waar Onana zich op richt, de absolute top, toch wel aardig zijn voorzien. Paris Saint-Germain zou misschien kunnen", zegt clubwatcher Marco Timmer van VI.

Onder meer Tottenham Hotspur, Chelsea en FC Barcelona maakten de interesse eerder wel kenbaar bij Botines, maar op dit moment is het rustig. "Maar het is wel stilte voor de storm, verwacht hij", weet Timmer. "De competities worden nu uitgespeeld, het tv-geld wordt binnengehaald. Als straks de steentjes gaan rollen, dan kan het op gang komen."

Het kan Onana 'niet snel genoeg gaan', weet de clubwatcher. "Gisteren hing een spandoek op De Toekomst: Onana, please one more year. Daar heeft hij gretig bij geposeerd, maar hij wil niets liever dan vertrekken. Niet omdat hij het niet naar zijn zin heeft, maar omdat hij toe is aan een volgende stap. Hij is 24 jaar, heeft vier jaar bij Ajax gezeten en is een top-tien keeper van de wereld."

"De vraag is alleen: krijgt Ajax de dertig, veertig miljoen dat het in het hoofd heeft", stelt Timmer. "Ze hebben toegezegd dat ze mee zullen werken, maar Overmars gaat geen water bij de wijn doen. Misschien moet Onana nog een jaartje wachten, die kans is aanwezig."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is 30 tot 40 miljoen een mooi bedrag voor Onana?

(1920 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws