Lukkien zet deur voor transfer open: 'Ik vind dat hij toe is aan volgende stap'

Lukkien zet deur voor transfer open: 'Ik vind dat hij toe is aan volgende stap'

23-06-2020 20:44
25

Glenn Bijl zag vorige zomer een transfer naar FC Groningen afketsen. Of het na een sterk seizoen wel van een vertrek bij FC Emmen komt, weet de 24-jarige rechtsback niet. De coronacrisis zorgt ook bij hem voor onzekerheid.

"Ik ben gewoon speler van Emmen, ik lig nog twee jaar vast. Je weet nooit wat er komt, maar ik heb het hier naar mijn zin. Nog een jaar Emmen is geen straf", zegt Bijl tegen FOX Sports. Hij was van grote waarde voor Emmen met één goal en vijf assists in 24 duels. Een transfer leek haast een zekerheid, maar toen kwam het coronavirus.

"Slechte timing eigenlijk dat coronavirus", grapt Bijl. "Maar daar kan ik niet zo veel aan veranderen. Misschien had ik een jaartje eerder mijn best moeten doen." De vleugelverdediger benadrukt dat hij geen haast heeft, maar staat wel open voor een transfer. "Nederland is wat veiliger, maar ik ben ook wel iemand die dingen wil ontdekken. Het avontuur van het buitenland zou ook mooi zijn."

Emmen-trainer Dick Lukkien is onder de indruk van Bijl en ziet weinig rechtsbacks die beter zijn in Nederland. "Ik vind dat Glenn een heel mooie ontwikkeling doormaakt. Hij is dit seizoen echt bepalend. Hij is bij 21 procent van onze doelpunten betrokken, dus hij heeft heel veel rendement. Hoewel ik hoop dat hij aan boord blijft, want het is een heel goede speler voor Emmen, vind ik eigenlijk dat hij toe is aan een volgende stap. Dat gun ik hem ook van harte."

De zaakwaarnemer van Bijl vertelde een maand geleden dat bijvoorbeeld PSV, Feyenoord en AZ mooie opties zouden kunnen zijn. Emmen-voorzitter Ronald Lubbers stelde echter dat de meeste interesse uit het buitenland komt.