Gudde glashelder over kansen AZ: 'Dat is inmiddels goedgekeurd'

Gudde glashelder over kansen AZ: 'Dat is inmiddels goedgekeurd'

24-06-2020 18:32
99

AZ hoeft geen enkele hoop meer te koesteren op het beste Champions League-ticket. Dat benadrukt directeur betaald voetbal Eric Gudde van de KNVB. Onder meer trainer Arne Slot was onlangs nog hoopvol.

"Ik heb de persconferentie van de UEFA beluisterd en hoorde ze zeggen dat ze de situatie nog gaan bekijken en voor 3 augustus een keuze maken", verwees Slot in gesprek met de NOS naar de uitlatingen van UEFA-official Giorgio Marchetti. "Daar zit hij helemaal naast", reageert Gudde tegenover FOX Sports.

"Op 3 augustus moeten alle landen uiterlijk hun deelnemers bekend hebben gemaakt", verklaart de KNVB-directeur. "Wij waren een special case en hebben dat in mei al gedaan. Dat is inmiddels goedgekeurd. Dat is het verhaal en niets anders." Ajax kreeg op basis van het doelsaldo het beste Champions League-ticket, dat vermoedelijk recht geeft op deelname aan de groepsfase van het miljardenbal. AZ vond dat het onderling resultaat de doorslag moest geven in het niet afgemaakte seizoen. De Alkmaarders beklaagden zich bij de UEFA, maar die schaarde zich dus achter de KNVB. 

Opvallend genoeg ontbrak AZ vorige week op de algemene vergadering betaald voetbal in Zeist, omdat het naar eigen zeggen niet kon. Meerdere directeuren noemden dat echter 'hoogst ongebruikelijk'. "Ik heb geen idee waarom ze er niet waren. Dat zul je aan hen moeten vragen", benadrukt Gudde.