'Voetbalburgemeester' stelt fans gerust: Er komt geen juichpolitie

'Voetbalburgemeester' stelt fans gerust: "Er komt geen juichpolitie"

Gepubliceerd: donderdag 25 juni 2020 om 07:28do 25-06-2020 om 07:28

Volgens burgemeester van Breda Paul Depla hoeven fans niet bang te zijn dat ze op de bon geslingerd worden als ze juichen bij een wedstrijd. Stadions gaan vanaf 1 juli weer open, maar zingen en juichen is verboden.

"Er komt geen juichpolitie, zoals er ook geen terraspolitie komt", zegt Depla, die namens alle burgemeesters lid van de adviesgroep Voetbal en Veiligheid van de KNVB is, in De Limburger. De burgervader vindt het fijn dat fans weer de stadions in mogen. "De clubs zullen de supporters goed bij de nieuwe situatie moeten betrekken."

"Hoe dat georganiseerd dient te worden. Hoe gaan de bezoekersstromen lopen, hoe voorkom je opstoppingen? Ik weet dat ze met de hulp van de KNVB daarmee nu al bezig zijn. Samen zullen de betrokken partijen naar goede oplossingen moeten zoeken", aldus Depla. "En voor jongeren tot 18 jaar geldt geen beperking meer en voor personen uit hetzelfde huishouden evenmin. Dus op dat vlak liggen ook mogelijkheden om de stadions te vullen."

Het is nu aan de KNVB en de clubs om tot oplossingen te komen. "Het probleem is in elk geval inmiddels minder groot dan we dachten", aldus Depla.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws