'Ajax ontvangt 'bijna niet te weigeren' bod op Botman, tegenvoorstel Overmars'

'Ajax ontvangt 'bijna niet te weigeren' bod op Botman, tegenvoorstel Overmars'

25-06-2020 22:42
84

De eerste Ajax-speler die op concrete belangstelling mag rekenen is niet Andre Onana, Nicolás Tagliafico of Donny van de Beek, maar Sven Botman. Lille heeft een bod uitgebracht op de twintigjarige verdediger, meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant reppen de Fransen van een 'bijna niet te weigeren' transfersom. Desondanks heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars het voorstel naar de prullenbak verwezen. Hij bereidt een tegenbod voor, maar wil Botman het liefst behouden.

Ajax zit daarmee in een zetel, stelt De Telegraaf. Als de nummer vier van de Ligue 1 instemt met de Amsterdamse vraagprijs is het goed, als Lille afhaakt is het ook prima. Botman speelde zich als huurling bij sc Heerenveen ook al in de kijker van Norwich City. Ajax besloot hem echter terug te halen naar de Johan Cruijff Arena, waar hij een contract tot medio 2023 tekende.

Mocht het van een miljoenentransfer van Botman komen, dan zou Ajax de blik mogelijk toch weer op Jan Vertonghen kunnen richten. Overmars en de Belg maakten deze week nog duidelijk dat een terugkeer niet aan de orde is.