Na Ronald ook Erwin Koeman in het ziekenhuis met hartproblemen

Na Ronald ook Erwin Koeman in het ziekenhuis met hartproblemen

26-06-2020 00:40
15

Na Ronald Koeman heeft ook zijn broer Erwin hartproblemen, zo meldt De Telegraaf. De oudste van de broers moet vrijdag al een ingrijpende operatie ondergaan, nadat bij hem eveneens vernauwingen in de bloedvaten rond het hart zijn geconstateerd.

Ronald Koeman werd na een fietstocht niet goed en kreeg een hartinfarct. Bij de Oranje-bondscoach werden twee stents geplaatst, maar dat was bij Erwin (58) geen optie. "In mijn geval kan dat niet. De vernauwingen zien er anders uit en dat vereist dat er een techniek voor een bypass wordt toegepast", laat de 31-voudig international weten aan de krant.

De oudste Koeman had zelf een onderzoek aangevraagd. Specialisten constateerden dat hij zo snel mogelijk moest worden geholpen. Koeman ondergaat een zogeheten omleidingsoperatie (bypass), waarna hij een lange periode zal moeten revalideren. Hij is zich bewust dat hem een pittige ingreep wacht. "Maar men is er op tijd bij en dat is geruststellend."

Koeman was tot afgelopen jaar nog actief als trainer. Ook voetbalde hij tot voor kort in een vriendenelftal. Koeman is oud-trainer van onder meer Feyenoord, FC Utrecht, RKC, FC Eindhoven en was enkele jaren bondscoach van Hongarije.