Akkoord Feyenoord en Kökcü: binnenkort handtekening onder vijfjarig contract

Akkoord Feyenoord en Kökcü: binnenkort handtekening onder vijfjarig contract

Gepubliceerd: vrijdag 26 juni 2020 om 20:05vr 26-06-2020 om 20:05

Laatste update: vrijdag 26 juni 2020 om 20:16vr 26-06-2020 om 20:16

Feyenoord is vrijdagavond met contractnieuws op de proppen gekomen. Orkun Kökcü zal binnenkort tot 2025 bijtekenen en blijft voorlopig in De Kuip te bewonderen, laat de stadionclub weten via de officiële kanalen.

Beide partijen waren al langere tijd in gesprek over contractverlenging, maar hebben nu een akkoord bereikt over contractverlenging: Kökcü lag tot 2023 vast, maar zal dus voor twee jaar bijtekenen. Sevilla, Arsenal en zelfs FC Barcelona hadden hem op de radar, maar een zomerse transfer van de jonge spelmaker is voorlopig van de baan.

De negentienjarige Kökcü maakte tijdens het seizoen 2018/2019 zijn Feyenoord-debuut en scoorde tijdens zijn eerste Eredivisie-duel meteen tegen FC Emmen. Na de komst van trainer Dick Advocaat is hij definitief doorgebroken. "Orkun heeft zich het afgelopen seizoen enorm goed doorontwikkeld en in zijn nog jonge loopbaan al grote stappen gezet. Daarvoor willen we hem graag belonen", aldus technisch directeur Frank Arnesen in gesprek met de clubkanalen.

"Ik wil volgend jaar kampioen worden"
De contractverlenging van Kökcü had aanvankelijk nogal wat voeten in de aarde. De geboren Haarlemmer wilde dat er waardering, ook in financiële zin, uit de aanbieding van Feyenoord sprak, liet hij weten in een interview met Voetbal International. "Ik wil volgend jaar kampioen worden. Maar ik heb nu twee keer een aanbieding gehad die – met alle respect – niet was wat ik had gehoopt", klonk het toen. Beide partijen hebben elkaar nu dan alsnog gevonden.

Feyenoord legde onlangs al Mark Diemers vast, als eerste nieuweling voor het seizoen 2020/2021. De Rotterdammers zijn ook al geruime tijd in gesprek met routiniers Eric Botteghin en Leroy Fer, die per 1 juli transfervrij zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws