Uitblinkende De Ligt is 'zekerheidje': 'Speelde alsof het tegen Real Madrid was'

Uitblinkende De Ligt is 'zekerheidje': 'Speelde alsof het tegen Real Madrid was'

Gepubliceerd: zaterdag 27 juni 2020 om 01:00za 27-06-2020 om 01:00

Laatste update: zaterdag 27 juni 2020 om 01:17za 27-06-2020 om 01:17

Het is Matthijs de Ligt opnieuw gelukt om indruk te maken op de Italiaanse pers. Niet alleen omdat hij een doelpuntje meepikte tegen Lecce, maar vooral omdat hij wederom een sterke wedstrijd speelde voor Juventus. De Oude Dame won vrijdag met 4-0 en De Ligt gaf overduidelijk zijn visitekaartje af.

De Italiaanse pers benaderde De Ligt in het begin kritisch, was daarna positief en lovend, om vervolgens toch weer het vergrootglas tevoorschijn te halen. Toegegeven: hij presteerde niet iedere week even goed, maar nu is hij al een paar maanden achter elkaar constant en dat valt op. Ook tegen Lecce was hij weer sterk.

'De stijgende lijn was al ingezet voor de coronaonderbreking en zijn goal van vanavond heeft dat ook bevestigd voor de fans', schrijft La Gazzetta dello Sport over De Ligt. 'De Nederlander timede sterk en speelde vertrouwd en veilig. Dat zijn precies de dingen waardoor hij in de eerste paar maanden overlopen werd op planeet Juve. Het wordt vaak vergeten dat we het hier hebben over een jongen uit 1999.'

De roze sportkant kan er niet meer omheen dat De Ligt in de basiself van Juventus thuishoort. Van twijfel is geen sprake meer. 'De Ligt heeft geleidelijk aan zelfvertrouwen opgebouwd en is nu een zekerheidje, zowel defensief als qua zekerheid.'

Niet alleen La Gazzetta dello Sport is positief over de prestaties van De Ligt. De krant Corriere della Sera geeft hem een 7 voor zijn optreden tegen Lecce. 'Hij ontwikkelt zich steeds meer als een verdedigende leider', aldus de krant, die ook zijn kopkunsten op waarde schat. Sportmediaset geeft hem een 6,5. Het Italiaanse tv-station is in de statistieken gedoken: De Ligt is de jongste verdediger die dit seizoen minimaal drie keer heeft gescoord.

Ook Calciomercato houdt het op een 7. 'Als er aan hem getwijfeld wordt, blinkt hij uit. En hij scoort ook nog.' De wedstrijd tegen Lecce werd pas in de slotfase beslist. 'Higuaín maakte op aangeven van Ronaldo de 3-0 en herinnerde iedereen aan dat ook hij nog meedoet om de topscorerstitel. Het had hierbij kunnen blijven, maar door De Ligt werd het uiteindelijk een geflatteerde 4-0. Zijn kopbal vernietigde alle hoop die Lecce in de tweede helft nog had.'

Het Twitteraccount van Juventus doet ook een fraaie duit in het zakje. 'Wanneer het niet genoeg is om achterin onoverwinnelijk te zijn, word dan ook nog DODELIJK!', schrijft de club.

Oud-voetballer Giancarlo Marocchi is tegenwoordig analist voor Sky Italia en beoordeelde De Ligt met een 10. Leonardo Bonucci krijgt hetzelfde cijfer. "Ze hebben gespeeld alsof het een wedstrijd tegen Real Madrid was. De Ligt was net een kleine Chiellini. Hij was heel enthousiast, ook als hij een kleine ingreep had. Dat Juventus zo sterk aan heeft kunnen vallen is vanwege de twee die daar achterin staan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws