Bijzondere kiekjes uit Amsterdam: Overmars speecht op laatste Ajax-training Ziyech

Bijzondere kiekjes uit Amsterdam: Overmars speecht op laatste Ajax-training Ziyech

Gepubliceerd: zaterdag 27 juni 2020 om 16:30za 27-06-2020 om 16:30

Laatste update: zaterdag 27 juni 2020 om 16:45za 27-06-2020 om 16:45

Hakim Ziyech heeft zaterdag voor het laatst getraind bij Ajax. De Marokkaan trekt de Amsterdamse deur na vier seizoenen achter zich dicht voor een avontuur bij Chelsea. Het contract van Ziyech loopt aankomende dinsdag 30 juni af.

De laatste training van Ziyech was bijzonder. De spelers hield zelf een speech en ook directeur spelersbeleid Marc Overmars liet zich zien op het trainingsveld. Overmars sprak Ziyech toe en gaf hem een cadeautje. 'Dit is het dus. Bedankt Hakim. Voor alles', schrijft Ajax op Twitter.

Ziyech kende hoogtepunten bij Ajax, maar ook dieptepunten. Hij zal het seizoen 2017/2018 het liefst uit zijn geheugen willen wissen. Het drama rond Abdelhak Nouri raakte hem diep en datzelfde seizoen werd hij uitgefloten door een deel van de achterban. Ziyech wilde een transfer maken, maar besloot te blijven. In het jaar daarop liet hij zich zien in de Champions League, waarin Ajax de halve finale wist te halen. 

Ziyech bleef uiteindelijk nóg een jaar, maar een vijfde seizoen in Amsterdam zit er niet in voor Ajax. Ziyech maakt voor ruim veertig miljoen euro de overstap naar Chelsea. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws