Fortuna Sittard zwaait na Diemers ook Ciss uit: Precies wat we als club willen

Fortuna Sittard zwaait na Diemers ook Ciss uit: "Precies wat we als club willen"

27-06-2020 19:03
63

Fortuna Sittard heeft zijn tweede transferklapper in korte tijd gemaakt. Mark Diemers vertrok onlangs naar Feyenoord en ook Amadou Ciss gaat de Zuid-Limburgers verlaten: het Franse Amiens SC wordt zijn nieuwe werkgever.

De twintigjarige Senegalees heeft voor vier jaar getekend bij zijn nieuwe club, laat Fortuna weten via de officiële kanalen. Aangezien zijn contract in Sittard nog doorliep, mag de nummer 16 van de Eredivisie een transfersom opstrijken: Fortuna doet echter geen mededelingen over de hoogte hiervan.

Ciss kwam de Fortuna-gelederen na de promotie in 2018 versterken en was sindsdien goed voor zes doelpunten én zes assists in 34 officiële wedstrijden. "Amadou heeft tijdens zijn periode in Sittard grote stappen gemaakt in zijn ontwikkeling. Hij heeft in korte tijd zijn waarde voor het team bewezen. Deze volgende stap in zijn carrière is een mooie beloning voor Amadou en de club", aldus ex-hoofdtrainer en huidig technisch manager Sjors Ultee.

Algemeen directeur Ivo Pfennings is het hiermee eens: in zijn ogen staat Fortuna op de kaart na de transfers van Diemers en Ciss. "Amadou en Mark Diemers laten deze zomer zien dat spelers zich bij Fortuna Sittard kunnen ontwikkelen en doorgroeien", laat hij weten. "Dit is precies wat we als club willen. We bieden jonge talenten de kans om zich verder te ontwikkelen en minuten te maken op het hoogste niveau."