'Mogelijk Senegalese wisseling van Fortuna-wacht na volgende transferklapper'

'Mogelijk Senegalese wisseling van Fortuna-wacht na volgende transferklapper'

23-06-2020 12:52 Laatste update: 13:02
27

De tweede transferklapper in een week tijd lijkt aanstaande voor Fortuna Sittard. Mark Diemers verruilde de Zuid-Limburgers onlangs voor Feyenoord en Amadou Ciss is hard op weg naar Amiens SC, de nummer 19 van het voortijdig beëindigde Ligue 1-seizoen.

Volgens 1Limburg moet Ciss zelf nog een akkoord bereiken met de Fransen, maar heeft het er alle schijn van dat de deal deze week nog afgerond wordt. Aangezien de aanvaller nog twee jaar onder contract staat, is Fortuna in de positie om een 'serieuze transfersom' voor hem te vragen. Hetzelfde 1Limburg meldde recentelijk al dat Ciss meer op moet leveren dan Diemers.

Wedden

Meer odds

De Senegalees maakt mogelijk plaats voor een zeventienjarige landgenoot: hoofd scouting Sjoerd Ars bevestigt dat buitenspeler Aliou Baldé – momenteel nog actief voor Diambars de Saly Dourbel in eigen land – in beeld is bij Fortuna. Van concrete belangstelling is overigens nog geen sprake. "Hij staat inderdaad op een lijstje, zoals dat voor meer spelers geldt", aldus de voormalig Eerste Divisie-topscorer.

Fortuna is dan ook nog niet klaar op de transfermarkt, nadat het drie spelers heeft binnengehaald. Doelman Yanick van Osch komt over van PSV, verdediger Roel Janssen keert terug na vier jaar bij provinciegenoot VVV-Venlo en aanvaller Emil Hansson is losgeweekt van Hannover 96. De nummer 16 van de Eredivisie wil zich nog versterken op de vleugels: Baldé is één van de kandidaten die deze vacature in zou kunnen vullen.