Fortuna wil aanval verversen: 'In veel opzichten vergelijkbaar met Diemers'

Fortuna wil aanval verversen: 'In veel opzichten vergelijkbaar met Diemers'

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 17:39vr 05-06-2020 om 17:39

Sjors Ultee (foto), sinds kort technisch manager bij Fortuna Sittard in plaats van hoofdtrainer, heeft er een dagtaak aan: aanvallers verkopen. Amadou Ciss staat volop in de belangstelling en Fortuna wil ook meewerken aan een vertrek van André Vidigal, Lisandro Semedo en Áron Dobos.

De twee Portugezen en de Hongaar staan nog twee jaar onder contract, maar werden dit seizoen verhuurd: Vidigal kwam uit voor het Cypriotische APOEL Nicosia, Semedo speelde bij het Griekse OFI Kreta en Dobos kwam in zijn geboorteland uit voor ETO FC Györ. "Bij een goed bod mogen ze weg", bevestigt Ultee tegenover 1Limburg.

Dat laatste geldt ook voor Ciss: de Senegalees staat op het punt om naar Frankrijk te verkassen en kan Fortuna een mooi transferbedrag opleveren. Ultee houdt echter nog een slag om de arm. "Die interesse wordt nu wat concreter. Maar het is moeilijk om in te schatten hoe ver we zijn. In het verleden gingen zaken uiteindelijk tóch niet door", houdt hij zich op de vlakte over de perikelen rondom Ciss.

'Hansson vergelijkbaar met Diemers'
De nummer 16 van de Eredivisie is ook al bezig met vers bloed op de flanken. Oud-Feyenoorder Emil Hansson, momenteel onder contract bij Hannover 96, is nadrukkelijk in beeld, maar zou ook de nieuwe nummer 10 van Fortuna kunnen worden. "Het belangrijkste is dat hij veel creativiteit brengt. In veel opzichten is het een vergelijkbare speler als Diemers (in de belangstelling van FC Groningen en het Saudische Al Wehda, red.)", aldus Ultee, die donderdag al bevestigde 'goede gesprekken' met Hansson achter de rug te hebben.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws