Ten Hag: 'Ziyech zei dat hij niet van clubliefde is, maar bij Ajax is het anders'

Ten Hag: 'Ziyech zei dat hij niet van clubliefde is, maar bij Ajax is het anders'

Gepubliceerd: zaterdag 27 juni 2020 om 20:11za 27-06-2020 om 20:11

Hakim Ziyech stond zaterdag voor het laatst op het trainingsveld van Ajax. Aanstaande dinsdag loopt zijn contract af en vanaf woensdag is hij speler van Chelsea. Trainer Erik ten Hag gaat hem missen.

"Hakim is what you see is what you get", zegt Ten Hag tegen Ajax TV. "Je ziet z'n emoties, dit doet wat met hem. Hij zei: ik ben geen man van clubliefde, maar bij Ajax is het anders. Dit is een emotionele dag voor hem. Ik denk dat er hij goed op terugkijkt."

"Hakim komt als een grote meneer binnen bij Chelsea, een topclub in Europa. Het is een voorbeeld voor alle jongere spelers hier", zegt Ten Hag. "Ze moeten hier eerst de beste worden, titels winnen en dan pas een stap maken."

De trainer van Ajax is lovend over de instelling van Ziyech. Maar het ging niet altijd van een leien dakje, geeft hij ook toe. "Hakim is eigenzinnig, maar dat maakt hem ook briljant. Hij ziet dingen die anderen niet zien, maar soms is het een nachtmerrie voor een trainer. Je moet zulke spelers de ruimte geven. Als ze vanuit hun verantwoordelijkheid spelen, zie je wat voor ontwikkeling dat kan hebben. Zo heeft hij Ajax bij de hand genomen en zijn we samen heel succesvol geweest."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws