'Briljante' Krul bewierookt: 'Zonder hem was het na 90 minuten al voorbij'

'Briljante' Krul bewierookt: 'Zonder hem was het na 90 minuten al voorbij'

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 14:18zo 28-06-2020 om 14:18

Het regent complimenten voor Tim Krul na zijn optreden tegen Manchester United in de kwartfinale van de FA Cup. De Nederlandse doelman hield Norwich City lang op de been, maar diep in de verlenging sloeg Harry Maguire in de kluts toe.

United-manager Ole Gunnar Solskjaer riep zijn verdediger uit tot man van de wedstrijd, maar daar is Ian Wright het niet mee eens. "Ik vond dat Tim Krul de Man van de Wedstrijd was", reageert de voormalig aanvaller van Arsenal bij Match of The Day.

Wright wijst onder meer op de redding van de Nederlander op een kopbal van Maguire. "Die was heel goed. Daarvoor zat hij er ook al een paar keer goed bij. Zonder Krul was de wedstrijd zonder twijfel al na negentig minuten afgelopen. Volgens mij keek hij heel erg uit naar een strafschoppenreeks."

Ook de Britse media zijn onder de indruk. Van Sky Sports krijgt Krul een 8. 'Hij dwarsboomde United keer op een keer.' Dat krijgt bijval van The Guardian, dat concludeert dat United in 120 minuten liefst 36 keer schoot, maar slechts acht pogingen eindigden op doel. 'En daarvan werden de meesten ook nog eens briljant gered door Krul.'

The Sun noemt het 'met name voor Krul wreed' dat Norwich diep in de verlenging moest buigen. 'Hij bracht een aantal keer uitstekend redding.' De boulevardkrant wijst bovendien op de heldenrol van de Oranje-international tegen Costa Rica op het WK 2014. 'Met de naderende strafschoppenserie rook Krul als erkend specialist waarschijnlijk al zijn kans.'

De BBC rept tot slot van 'briljante en buitengewone' reddingen van Krul. De omroep benoemt hem daarom wél tot Man of the Match.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws