Fledderus: 'Trokken de stoute schoenen aan, spraken af met Bernadien in München'

Fledderus: 'Trokken de stoute schoenen aan, spraken af met Bernadien in München'

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 14:45zo 28-06-2020 om 14:45

Laatste update: zondag 28 juni 2020 om 14:58zo 28-06-2020 om 14:58

Mark-Jan Fledderus kan zijn geluk niet op dat hij erin is geslaagd om Arjen Robben te strikken voor FC Groningen. De Trots van het Noorden maakte al maanden werk van een comeback van de 36-jarige aanvaller, zo deelt de technisch directeur.

"Het is een ongekende dag voor FC Groningen. Ik ben ontzettend trots dat we hier zitten met Arjen Robben, een van de grootste Nederlandse voetballers aller tijden", opent Fledderus de persconferentie zondag. "We zitten in een moeilijke situatie, maar we geven niet op."

Volgens Fledderus zat Groningen al meer dan een jaar achter Robben aan. "Wij zijn op 9 mei 2019 naar München gegaan, toen hebben we onze plannen verteld en we sloten destijds af: Arjen wil je alsjeblieft bij FC Groningen voetballen. We merkten tussendoor dat het voetbal bleef kriebelen en dat zorgde ervoor dat we contact bleven houden met elkaar."

Onlangs vroeg de 96-voudig Oranje-international of hij niet wat voor Groningen kon betekenen, met het oog op de coronacrisis. "Wouter Gudde en ik dachten: dit kan een kans zijn. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en hebben afgesproken met Bernadien in München, zonder dat Arjen het wist. Dat was op Hemelvaartsdag, we zaten we om 4.30 uur 's ochtends in de auto."

"Het was een prachtige dag, heel mooi weer, we werden prachtig ontvangen en er werd sushi besteld", zo blikt Fledderus terug. "We hebben ons verhaal verteld, een presentatie gegeven en een video-compilatie gemaakt van The Last Dance. Daarbij de vergelijking getrokken met Robben."

"De beste manier om bij FC Groningen te helpen, is hier te voetballen. Zo sloten we het gesprek af. Toen is het balletje gaan rollen. Dat hij nu dit doet, zegt heel veel over de liefhebber maar misschien nog wel meer over de mens Arjen Robben", aldus Fledderus, die tot slot een cadeau heeft voor Robben: het sushibord. Omdat de Groningen-directeuren naar huis moesten rijden kregen ze de overgebleven sushi mee. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws