Robben eist rugnummer 10 op bij FC Groningen: 'Geen probleem voor mij'

28 juni om 20:46

De opzienbarende comeback van Arjen Robben bij FC Groningen heeft gevolgen voor Ramon Pascal Lundqvist. De nummer 10 van de noorderlingen moet zijn rugnummer inleveren, maar doet dat zonder morren.

"Ik zag het niet aankomen, maar het is fantastisch", zegt Lundqvist tegen Fotbollskanalen over de terugkeer van Robben in Groningen. "Het is een speler naar wie je als kind altijd hebt gekeken. Om dan met hem samen te spelen en van hem te leren, is gewoon positief. Ik ben er blij mee."

"Het maakt een enorm verschil voor iedereen bij de club om zo'n ervaren speler en leider in het team te krijgen. We hebben een jonge ploeg. Dan is zo'n ervaren speler perfect, zeker met de kwaliteiten die hij meeneemt. Dit motiveert het team enorm om net dat beetje extra te doen."

Voor Lundqvist betekent het dat hij met een nieuw rugnummer gaat spelen, omdat Robben het shirt met rugnummer 10 gaat dragen. "Groningen belde me vrijdag op met de vraag of ik er moeite mee had om mijn rugnummer in te leveren."

De 23-jarige Zweed hoefde niet lang na te denken. "Ik zei meteen: het is duidelijk dat hij nummer 10 moet krijgen. Als hij het wil, is het van hem. Zo'n geweldige speler kan elk nummer eisen, ik moet me gewoon aanpassen. Ik sta het zonder problemen af.