Robben kan zelf 'stekker eruit trekken' en wordt niet betaald bij blessures

28 juni om 16:30

De terugkeer van Arjen Robben lijkt voor FC Groningen weinig financiële risico's met zich mee te brengen. De nummer 9 van de Eredivisie moest recentelijk een deel van het kantoorpersoneel ontslaan, maar heeft voordelige financiële afspraken met de verloren zoon gemaakt.

Robben liet tijdens zijn presentatie van zondag zelf weten dat financiële motieven niet de doorslag hadden gegeven. De linkspoot zal voorlopig één seizoen blijven, maakte technisch directeur Mark-Jan Fledderus bekend. "Waarbij Arjen zelf het recht heeft – op het moment dat het niet goed voelt of er gebeurt iets – om de stekker eruit te trekken."

FC Groningen zal Robben niet per wedstrijd betalen, laat Fledderus weten in reactie op een vraag van FOX Sports-verslaggever Hans Kraay junior. "Hij heeft een vast salaris en op het moment dat hij een periode geblesseerd is, hoeven we hem niet betalen", aldus de TD, die verheugd is over het gebaar dat Robben heeft gemaakt. "Je merkt dat het is om de club te helpen, niet om financieel een slag hieruit te slaan."