Buijs (38) gaat samenwerking met Robben (36) aan: 'Ook zonder hem was ik gebleven'

Buijs (38) gaat samenwerking met Robben (36) aan: 'Ook zonder hem was ik gebleven'

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 16:17zo 28-06-2020 om 16:17

Danny Buijs werd de afgelopen weken gelinkt aan het Engelse Birmingham City, maar zal FC Groningen niet voortijdig verlaten. De 38-jarige trainer krijgt de kans om komend seizoen samen te werken met de twee jaar jongere (!) Arjen Robben.

FC Groningen pakte dit weekend groots uit met de rentree van de 96-voudig Oranje-international. Buijs kijkt reikhalzend uit naar de samenwerking: het betekent dat hij in ieder geval niet naar Birmingham zal vertrekken. "Ik blijf zeker bij de club", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. De in Dordrecht geboren oud-middenvelder tekende recentelijk nog bij. "Deze club gaf mij twee jaar geleden de kans en daar ben ik nog altijd dankbaar voor. Ook zonder de komst van Robben was ik hier gebleven."

Buijs hoopt allen niet dat de voormalige superster van onder meer Chelsea, Real Madrid en Bayern München hetzelfde ondervindt als Buijs zelf, in zijn tijd bij Kozakken Boys. "Ik vond het lastig om het verschil in niveau en beleving met de profs te accepteren. Ik kwam daardoor in negativiteit terecht. Dat heb ik Arjen ook voorgelegd, maar ik merkte bij hem alleen maar positiviteit", aldus de trainer, die hierdoor zelf ook een goed gevoel krijgt. "Voor mij is het nu al geslaagd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Robben terug in de Eredivisie: goed idee?

(7522 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws