'Ajax en Manchester United op Deense tribune voor 'enorm talent' uit Ghana'

28 juni om 21:04
Laatste update: 28 juni om 21:42

Scouts van Ajax en Manchester United zaten zondagmiddag op de tribune tijdens FC Nordsjaelland - Brøndby IF. Dat meldt Ekstra Bladet. De speler naar wie werd gekeken: Mohammed Kudus.

Kudus is een negentienjarige spits, die in 2018 de overstap maakte van het Ghanese Right to Dream naar Nordsjaelland. Zondag speelde hij zijn 21ste wedstrijd van het seizoen. Het toptalent, dit seizoen goed voor elf goals, kon niet voorkomen dat Nordsjaelland met 0-2 onderuit ging.

Ajax en Manchester United zaten op de tribune om Kudus te bekijken, meldt Ekstra Bladet. Hij maakt naar verluidt indruk met zijn 'geweldige lichaamsbouw en fantastische vaardigheden', maar de Ghanees had tegen Bröndby 'geen eindproduct'. 'Niemand twijfelt eraan dat hij een enorm talent is, maar hij speelde weinig klaar', schrijft de Deense krant.

Kudus werd onlangs genomineerd voor de jaarlijkse Golden Boy-verkiezing van het Italiaanse Tuttosport. Onder meer Real Madrid, Liverpool, Tottenham Hotspur, Newcastle United zijn met hem in verband gebracht.