'Manchester City en Chelsea openen gesprekken met peperdure Aké'

'Manchester City en Chelsea openen gesprekken met peperdure Aké'

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 09:32ma 29-06-2020 om 09:32

Nathan Aké wordt opnieuw gelinkt aan een transfer naar de Premier League-top. Chelsea en Manchester City kijken naar de 25-jarige verdediger van Bournemouth.

The Athletic-verslaggever David Ornstein, één van de meest gerespecteerde journalisten in Engeland, maakt in zijn wekelijkse column melding van de belangstelling. Aké vecht met Bournemouth tegen degradatie. Redden The Cherries het niet, dan is de Oranje-international één van de spelers die sowieso een transfer zal maken.

Aké staat tot medio 2022 onder contract bij Bournemouth. Dit seizoen speelde hij 25 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde. Net als vorig jaar kan de verdediger rekenen op interesse van Manchester City en zijn oude club Chelsea. In de coulissen zouden de eerste gesprekken al zijn gevoerd.

Aké maakte drie jaar geleden definitief de overstap van Chelsea naar Bournemouth. Het is volgens Ornstein onduidelijk of The Blues een vermeende terugkoopclausule van zo'n 45 miljoen euro kunnen activeren. Over het prijskaartje van Aké wordt niets gemeld, maar volgens Sky Sports vroeg Bournemouth een jaar geleden nog 82,5 miljoen euro voor de dertienvoudig international.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij Aké slagen in de Engelse top?

Ja
84%
Nee
16%
(898 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws