Van Hecke heeft twijfels bij droomtransfer: "Die jongen is heel kritisch"

29 juni om 10:46

Jan Paul van Hecke twijfelt over een transfer naar AS Monaco. De twintigjarige verdediger van NAC Breda kan een droomcontract tekenen in Frankrijk, maar is er nog niet van overtuigd dat deze stap de juiste is.

Dat zegt Mattijs Manders, algemeen directeur van NAC Breda, tegen Voetbal International. "Die jongen is heel kritisch. Hij moet de goede keuze maken en stelt goede vragen. Ga ik spelen, gaan ze me uitlenen?", aldus Manders. "Hij heeft geen haast. Wij ook niet. De transfermarkt moet nog beginnen. Iedereen doet nu al zo nerveus. Het loopt tot half oktober."

Er werd gespeculeerd dat Van Hecke na zijn transfer naar AS Monaco verhuurd zou worden aan FC Utrecht. NAC geeft toe dat een verkoop van het talent de club financieel zou helpen. "Er zijn meerdere clubs die hem willen, het klopt dat Monaco een concreet bod heeft gedaan", zegt Manders. "Als ik nu bij een kruisje kan tekenen voor een bedrag dat wij mooi vinden dan teken ik. 'Had je niet meer kunnen krijgen?', hoor ik dan. Ja, misschien ook minder. Ik kan en mag er niet mee gokken. Mijn kop gaat er af als het bedrag minder wordt."