Atlético Madrid bezorgt FC Barcelona grotere problemen in titelstrijd

30-06-2020 23:56
47

FC Barcelona raakt verder achterop in de strijd om de landstitel. De nummer twee van Spanje kwam in de topper tegen Atlético Madrid niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het is het derde puntenverlies van Barcelona in vier wedstrijden.

Barcelona verspeelde al punten tegen Sevilla en zaterdag bij Celta de Vigo. Daardoor is trainer Quique Setién nog meer onder druk komen te staan. Spaanse media denken dat de Spanjaard mogelijk aan zijn laatste weken bezig is. Setien verraste tegen Atlético door Ansu Fati én Antoine Griezmann op de reservebank te zetten. Frenkie de Jong is nog altijd afwezig.

De topper tegen Atlético was er een om je vingers bij af te likken. Na iets meer dan tien minuten spelen zette Diego Costa Barcelona met een eigen goal op een 1-0 voorsprong. Kort daarvoor kreeg Angel Correa de eerste kans namens Atlético.

Costa kreeg niet veel later de kans om zijn fout goed te maken, hij mocht een strafschop nemen na een overtreding van Arturo Vidal, maar de Spaanse spits miste. De VAR oordeelde echter dat doelman Marc-André Ter Stegen te vroeg van zijn lijn kwam en liet de strafschop overnemen. Saul Niguez nam het van Costa over en scoorde wél.

Barcelona creërde het grootste gevaar, al bleef Atlético meedoen. Vijf minuten na rust was het Barcelona dat een strafschop kreeg omdat Felipe Nelson Semedo neerhaalde. Lionel Messi maakte de 700e goal in zijn carrière à la panenka. Het penaltyfestival was echter niet voorbij, want Atlético mocht kort daarna wederom aanleggen voor een strafschop. Deze keer was het Semedo die de overtreding maakte. Saul schoot 2-2 binnen.

Barcelona probeerde de druk op Atlético nog wat verder op te voeren. Setien bracht Fati in de slotfase voor Sergio Busquets en ook Griezmann kwam in het veld. In de blessuretijd wist Barcelona het verschil echter niet meer te maken. Real Madrid kan de voorsprong vergroten naar vier punten.