Na acht jaar op zoek naar nieuwe club: Na Ajax kun je altijd nog ergens heen

Na acht jaar op zoek naar nieuwe club: "Na Ajax kun je altijd nog ergens heen"

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 07:29wo 01-07-2020 om 07:29

Stan van Bladeren moet op zoek naar een nieuwe club. De 22-jarige doelman verlaat Ajax transfervrij en hoopt elders zijn doorbraak in het profvoetbal te kunnen maken.

Van Bladeren stond lang te boek als een talentvolle keeper in de Ajax-jeugdopleiding, maar slaagde er niet in de definitieve stap naar het eerste elftal te zetten. "Ik heb toestemming gekregen om gewoon te trainen bij Ajax totdat ik iets nieuws heb", zegt de keeper, die vanaf woensdag transfervrij is, tegen Ajax Showtime. Die zoektocht verloopt moeilijk. "Clubs zijn afwachtend, weten nog niet in welke competitie ze gaan spelen of hoe de financiën ervoor staat. De transfermarkt is nog niet heel actief."

De keeper, die vijftien duels voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie speelde, neemt zijn - inmiddels - voormalig werkgever niets kwalijk. "Ajax verwijt ik niets. Zij hebben alles gedaan wat zij konden, that's it. Misschien heb ik geen wedstrijden gespeeld. Maar de beste trainingen met de beste spelers, waar kun je die krijgen in Nederland? Ik denk bij Ajax."

Na acht jaar als Ajax-speler zit het er nu op voor Van Bladeren. "Natuurlijk heb ik gedacht aan leven buiten het voetbal, maar voor mij is dit nog niet aan de orde. Na Ajax kun je altijd nog ergens heen. Ik ga er zeker niet vanuit dat ik het niet haal en wil het hoogste betaalde voetbal halen", aldus de doelman, die wel overweegt om aan een studie te begonnen om iets 'achter de hand te hebben'.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws