'Ajax is groot, PSV er kort achter. Dan heb je AZ en Feyenoord en houdt het op'

1 juli om 06:43
Laatste update: 1 juli om 10:04

Davy De fauw is het eens met Mehdi Bayat, voorzitter van de Belgische voetbalbond KBVB, die stelde dat het Belgische voetbal 'ver boven het Nederlandse' staat. De preses wil geen BeNeLiga, omdat hij het niet eens is met de verdeling van tien Nederlandse clubs en acht Belgische.

De fauw, assistent-trainer bij Zulte Waregem en oud-speler van onder meer Roda JC en Sparta, is het daarmee eens. "Ajax is groot, PSV zit er kort achter. Dan heb je AZ en misschien ook Feyenoord. Daarna houdt het wel op, denk ik", zegt De fauw in het Algemeen Dagblad. "Bij ons heb je Club Brugge, dat steekt er echt bovenuit. Maar de Belgische ploegen daaronder schat ik iets hoger in dan het Nederlandse voetbal. Er zijn echt veel mogelijkheden bij die clubs"

De fauw ziet zeker in de middenmoot en subtop goede ontwikkelingen in het Belgische voetbal. "Antwerp, AA Gent, Racing Genk, Standard Luik, Charleroi. Er is hier echt het één en ander gaande op voetbalgebied. Qua financiële middelen zit het bij veel clubs ook goed, de stadions zijn aan het veranderen. Wij zijn echt groeiende", aldus de voormalig rechtsback. "Een gelijke verdeling met negen ploegen per land, dat moet dan zeker wel. Als de Beneliga er echt komt, zullen we snel zien wie er de betere ploegen heeft: België of Nederland."

Bayat wees met zijn uitspraak over de BeNeLiga op het feit dat de Belgische nationale ploeg op nummer één staat op de coëfficiëntenranglijst. "Waarom ik tegen ben? Ik ga niet akkoord met acht Belgische clubs en tien Nederlandse clubs", zei de KBVB-voorzitter eerder tegen Sporza. "Het Belgische voetbal staat ver boven het Nederlandse voetbal, dat is de realiteit. Kijk maar naar de nationale teams en het Europese coëfficiënt."