Niemand durfde Robben iets te vragen. We waren totaal overrompeld

"Niemand durfde Robben iets te vragen. We waren totaal overrompeld"

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 08:41wo 01-07-2020 om 08:41

Laatste update: woensdag 1 juli 2020 om 08:44wo 01-07-2020 om 08:44

Tranen in zijn ogen, amper slaap. De terugkeer van Arjen Robben doet heel veel met John de Jonge, voorzitter van de supportersvereniging van FC Groningen. De Jonge werd zaterdag compleet verrast door de mededeling en heeft sinds de 'grote Robben-dag' geen oog meer dichtgedaan. 

Danny Vos
GRONINGEN

"Ik heb vanaf zaterdag vijf uur alleen maar een lach op mijn gezicht gehad", zegt De Jonge tegen VoetbalPrimeur. "Ik heb amper geslapen. Van alle kanten uit de wereld krijg ik berichten. We zijn er enorm blij mee. Verder merk je het gewoon aan de omgeving hier. Mensen kopen opeens weer een seizoenkaart. Er zijn aanvragen naar skyboxen, shirtjes worden verkocht. Het is gewoon gekkenwerk."

Zondag werd Robben gepresenteerd bij Groningen. De Jonge was erbij en mocht zelfs aanschuiven bij een lunch met de wereldspeler. "Ik heb nog nooit zoveel pers bij de Euroborg gezien. Normaal is dat alleen als je tegen Ajax of Feyenoord speelt. Maar het was zo druk. Ik mocht als voorzitter van de supportersvereniging samen met hoofdsponsoren, andere supportersverenigingen en familie van Arjen lunchen met Robben. De perschef interviewde hem tijdens die lunch. Daarna vroeg hij of iemand nog vragen had: niemand durfde iets te vragen. We waren totaal overrompeld."

Groningen koos ervoor om het nieuws een dag voor de presentatie op een bijzondere manier in het stadion aan te kondigen. "Wij kregen woensdag een mail van algemeen directeur Wouter Gudde met de vraag of wij zaterdag om half vijf op het stadion konden zijn. Hij wilde ons bedanken voor de campagne #laatonsweereensjuichen. Maar dat was allemaal een grote truc. Op de stadionschermen begon er opeens een video af te spelen, waarin Robben van Bedum naar Groningen fietste. Nou, dan sta je met dertien man op de tribune bijna te janken. Geweldig dat de actie #arjenvolgjehart werkelijkheid is geworden."

Of Robben gaat slagen bij Groningen, vindt De Jonge niet eens het allerbelangrijkste. "Hij is zo gedreven en kent zijn lichaam goed. Als hij had getwijfeld of hij het niet had aangekund, had hij het niet gedaan. Of het uiteindelijk lukt wordt natuurlijk nog de vraag. Maar ik ben al blij dat hij er is. Alles wat hij speelt, is mooi meegenomen. De intentie van Robben is voor mij al genoeg."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws