FC Twente werkt aan meerdere transfers: Necid kandidaat, Van Rhijn niet

1 juli om 16:09

De kans bestaat dat Tomas Necid komend seizoen in de spits loopt bij FC Twente. De Enschedese club, die op 'hele korte termijn' een aantal nieuwe spelers hoopt te presenteren, wedt echter op meer paarden.

Jan Streuer, technisch directeur van Twente, is druk bezig met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Volgens RTV Oost is het duidelijk dat Necid één van de kandidaten is voor de vacante spitspositie. Of hij ook eerste keus is, is afwachten. "We hebben een hele lijst", aldus Streuer.

Necid is transfervrij nu zijn contract bij ADO is afgelopen. De dertigjarige Tsjech kwam eerder uit voor onder meer CSKA Moskou, PEC Zwolle, Bursaspor en Slavia Praag. Afgelopen seizoen was hij in Haagse dienst goed voor zes goals in 21 competitiewedstrijden.

Door de naam van Ricardo van Rhijn kan een streep. De oud-speler van Ajax, Club Brugge, AZ en sc Heerenveen wordt vaak in verband gebracht met Twente, maar is volgens Streuer geen optie. "Hij wordt het niet. In Van Rhijn hebben we nooit belangstelling getoond."

Twente versterkte zich tot op heden alleen met Gijs Smal, die transfervrij overkwam van FC Volendam. "Er komt ook nog heel veel vrij hé, zeker bij de topclubs", aldus Streuer.