Berggreen (FC Twente) nuanceert transferverhalen: 'Verder kennis maken'

Berggreen (FC Twente) nuanceert transferverhalen: 'Verder kennis maken'

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 14:58wo 01-07-2020 om 14:58

Laatste update: woensdag 1 juli 2020 om 15:08wo 01-07-2020 om 15:08

Emil Berggreen heeft extra tekst en uitleg gegeven over zijn situatie bij FC Twente. TC/Tubantia meldde maandag dat FC Twente en de Deense spits na één seizoen uit elkaar gaan, maar volgens Berggreen zelf ligt dat iets genuanceerder.

De aanvalsleider kwam afgelopen zomer over van FSV Mainz 05 en tekende een eenjarige verbintenis. Volgens TC/Tubantia werd de optie in die verbintenis niet gelicht, waardoor het definitief einde verhaal was: Berggreen blijft nog wel meetrainen, maar zou dat alleen maar doen om zijn conditie op peil te houden. De speler zelf bestrijdt dit echter. 'FC Twente had een maand geleden nog geen trainersstaf en mijn contract liep toen af. Het is dus geen 'nieuws' dat deze optie niet gelicht is', reageert hij via Instagram.

Dat hij zijn laatste wedstrijd namens FC Twente al gespeeld heeft, is dan ook geen uitgemaakte zaak, meent Berggreen. 'De nieuwe staf (onder leiding van Ron Jans, red.) heeft me aangeboden om mee te draaien tijdens de voorbereiding, zodat we verder kennis kunnen maken. Als ze me alsnog willen behouden, dan zullen we kijken wat de mogelijkheden zijn. En zo niet, dan ben ik in ieder geval fitter dan wanneer ik thuis in de tuin getraind zou hebben.'

Berggreen kwam tot dertien Eredivisie- en twee KNVB Beker-optredens tijdens zijn eerste seizoen in de Eredivisie. De Deen moest het vooral doen met korte invalbeurten en kwam tot één goal en één assist.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Brengt Jans de rust terug bij FC Twente?

(3170 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws