PEC Zwolle afgetroefd door FC Twente: 'Feedback: ons aanbod bleek te laag'

PEC Zwolle afgetroefd door FC Twente: 'Feedback: ons aanbod bleek te laag'

01-07-2020 09:56
88

Niet PEC Zwolle, maar FC Twente presenteerde vorige week Gijs Smal als nieuwe aankoop. Het is volgens technisch directeur Mike Willems een direct gevolg van het kleinere spelersbudget in het MAC3PARK Stadion.

Voor Smal hoefde door zijn aflopende contract bij FC Volendam geen transfersom te worden betaald, maar PEC kon hem geen groot contract voorschotelen, omdat het spelersbudget in Zwolle 1,2 miljoen euro kleiner is geworden. Het verzwakt de concurrentiepositie van de club, beseft Willems.

"Uit de feedback die we hebben gekregen bleek ons aanbod te laag én had hij in Enschede meer uitzicht op speelminuten", zegt Willems over Smal tegen Voetbal International. "Bij ons had hij moeten concurreren met Kenneth Paal en tegelijkertijd kunnen wennen aan het niveau."

"Onderschat de stap van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie niet", vervolgt hij. "Vorig jaar kwam Sam Kersten over van FC Den Bosch. Die stond op de eerste training over te geven in de bosjes. Het niveau en tempo lag veel hoger. Uiteindelijk heeft Sam het goed opgepakt en aardig wat wedstrijden gespeeld."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie