'Ajax denkt in zoektocht naar Onana-opvolger aan boomlange Tsjech'

'Ajax denkt in zoektocht naar Onana-opvolger aan boomlange Tsjech'

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 17:19wo 01-07-2020 om 17:19

Laatste update: woensdag 1 juli 2020 om 17:35wo 01-07-2020 om 17:35

Ajax wordt in verband gebracht met de Tsjechische doelman Ondrej Kolar. Naast de Nederlandse topclub lieten ook Valencia en OGC Nice hun oog al vallen op de 25-jarige sluitpost, zo meldt Seznam Zprávy.

Kolar kroonde zich vorige week tot landskampioen met Slavia Praag. Met slechts negen tegendoelpunten in 28 optredens had de 1.93 meter lange international een belangrijk aandeel in de titelprolongatie. Het Tsjechische medium omschrijft hem als een moderne keeper en roemt hem om zijn voetballende kwaliteiten. Zo speelt hij bij Slavia Praag 'haast als een libero'.

Ook in de Champions League toonde Kolar zijn waarde voor Slavia. Zo hield hij Lionel Messi en FC Barcelona van scoren in Camp Nou (0-0). Met zijn goede prestaties speelde hij zich in de kijker bij diverse Europese clubs, zo klinkt het. Nice informeerde in de winter al naar hem, maar schrok van de vraagprijs. Slavia verlangt namelijk veertien à zestien miljoen euro.

In de lente maakte Valencia zijn interesse kenbaar, terwijl Ajax ook een scout naar Praag stuurde om Kolar te bekijken. Zowel de Spaanse als de Nederlandse club pakte echter nog niet door. Dat kan te maken hebben met de hoge transfersom, maar ook de keeperscarrousel moet nog op gang komen. Zo aast Andre Onana op een transfer uit Amsterdam.

Slavia Praag heeft hoe dan ook geen haast om Kolar te verkopen. De doelman ligt tot medio 2024 vast en als hij volgende zomer als eerste doelman naar het EK gaat, is de verwachting dat hij nog meer waard kan worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws