Akkaynak blijft niet in spoor van Havertz en vertrekt via achterdeur bij Willem II

Akkaynak blijft niet in spoor van Havertz en vertrekt via achterdeur bij Willem II

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 17:37wo 01-07-2020 om 17:37

Atakan Akkaynak keert niet meer terug bij Willem II. De 21-jarige middenvelder zet zijn carrière definitief voort bij het Turkse Caykur Rizespor, dat hem dit seizoen al huurt van de Tilburgers.

De Tricolers maken de transfer woensdag via de clubsite bekend. Volgens het Brabants Dagblad ontvangt Willem II geen transfersom voor Akkaynak, die in 2018 overkwam uit de jeugd van Bayer Leverkusen. Daar vormde hij een tijdlang een succesvolle tandem met supertalent Kai Havertz. Ook bij de Duitse jeugdselecties speelden de twee samen.

Waar Havertz de stap naar het eerste elftal van Leverkusen zette, koos Akkaynak voor Willem II omdat hij de kans op een doorbraak in de Eredivisie groter achtte. Hij kwam echter niet verder dan 285 minuten in de Nederlandse competitie. Hoogtepunt was een schitterende lob in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op 8 december 2018.

Akkaynak, die ook een Turks paspoort heeft, koos afgelopen zomer voor Rizespor, dat momenteel veertiende staat in de Süper Lig. Willem II haalde met Görkem Saglam al een vervanger in huis.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws