'Ajax wil buitenlands trainingskamp en wacht corona-ontwikkelingen af'

'Ajax wil buitenlands trainingskamp en wacht corona-ontwikkelingen af'

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 19:31wo 01-07-2020 om 19:31

Ajax wil ondanks het coronavirus een trainingskamp in het buitenland beleggen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Amsterdammers willen half augustus een week naar Oostenrijk als het mogelijk is, zo meldt De Telegraaf.

De ploeg van trainer Erik ten Hag bereidt zich in drie blokken voor op het seizoen 2020/2021. Tussendoor krijgen de spelers korte vakanties. De eerste trainingsperiode duurde tot 16 mei. Het tweede gedeelte loopt van 11 juni tot 11 juli, waarna vanaf augustus serieus moet worden toegewerkt naar de start van de Eredivisie. 

Volgens het Algemeen Dagblad hoopt Ajax in het buitenland twee oefenduels te spelen. Voor de Amsterdammers is Oostenrijk het afgelopen decennium bekend terrein geworden. Of Ajax ook dit jaar naar het Alpenland vertrekt, hangt dus wel van de ontwikkelingen rond het coronavirus af. 

Ajax zal in ieder geval enkele vriendschappelijke wedstrijden op Nederlandse bodem spelen als onderdeel van de 'FOX Sports Eredivisie Comeback'. De hele maand augustus oefenen de clubs uit de Eredivisie tegen elkaar.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws