Milan blameert zich, maar maakt 0-2 achterstand goed bij rentree Ibrahimovic

01-07-2020 23:50 Laatste update: 02-07-2020 00:09
9

Zlatan Ibrahimovic is er een tijdje uit geweest met een blessure, maar heeft woensdagavond zijn rentree namens AC Milan kunnen maken. De kwakkelende Rossoneri leken zich te gaan blameren tegen nummer voorlaatst SPAL, maar konden toch nog een puntje meenemen uit het Stadio Paolo Mazza.

SPAL-AC Milan 2-2
SPAL stond na een half uur met 2-0 voor dankzij een treffer van Mattia Valoti en een beauty van de 38-jarige Sergio Floccari, die van grote afstand scoorde. Marco D'Alessandro kreeg op slag van rust rood, maar AC Milan keek tien minuten voor tijd nog steeds tegen een marge van twee treffers aan en Ibrahimovic kon daar aanvankelijk ook niets aan veranderen. Rafael Leão bracht de spanning echter terug en in de extra tijd viel de gelijkmaker alsnog: de Belg Alexis Saelemeakers gaf voor en Francesco Vicari verlengde de bal ongelukkig in het eigen doel.

Valencia-Athletic Bilbao 0-2
Valencia bedankte maandag trainer Albert Celades, clubicoon Salvador González Marco – bijgenaamd Voro – nam weer eens de honneurs waar als interim-trainer. Van een schokeffect was echter geen sprake tegen bekerfinalist Athletic Bilbao: Raúl Garcia rondde voor rust een snelle counter af en velde Cillessen in de tweede helft van afstand. Nummer 8 Valencia blijft op 46 punten staan, met nog vijf wedstrijden te spelen. Nummer 6 Villarreal staat vijf punten voor en heeft nog een wedstrijd tegoed.

Preston North End-Derby County 0-1
Het Derby County van Phillip Cocu is ontketend tijdens de slotfase van het Championship-seizoen en mag zelfs nog hopen op de play-offs om promotie. De cruciale uitwedstrijd tegen concurrent Preston North End werd woensdagavond gewonnen door The Rams: sterspeler Wayne Rooney verraste doelman Declan Rudd al vroeg in de wedstrijd met een vrije trap en maakte zo de enige goal van de vroege avond. Derby County stond vooraf in punten gelijk met Preston, maar heeft afstand genomen en staat nu zevende. Het verschil met de play-offplekken is minimaal: nummer 6 Cardiff City staat slechts één punt voor op Cocu en de zijnen.

Olympique Lyon - Port-Valais 12-0
Memphis Depay scheurde in december zijn kruisband af, maar heeft zijn officieuze rentree namens Olympique Lyon al gemaakt. De Oranje-international pikte direct vier doelpuntjes mee in het oefenduel met de Zwitserse amateurs van Port-Valais én bereidde drie treffers voor. Tino Kadewere scoorde eveneens vier keer en de teller stokte pas bij twaalf Franse treffers.