'Ik was voor mijn gevoel geen voetballer meer, de motivatie was echt weg'

2 juli om 12:45

Zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht van Vitesse dateert van begin 2019, maar Roy Beerens geeft niet op. De 32-jarige aanvaller gaat voor zijn laatste kans in Arnhem.

Beerens werd vorig jaar uit de selectie gezet door Leonid Slutsky, maar gaat onder de nieuwe trainer Thomas Letsch voor een nieuwe kans. Hij wil de kwelling van de laatste jaren achter zich laten. "Het is heel slecht gelopen en gewoon zonde", zegt Beerens tegen Omroep Gelderland.

"Ik ben altijd positief, maar het was natuurlijk heel erg balen. Als voetballer ben je echter altijd hongerig en ik zal mijn stinkende best gaan doen om nog van waarde te kunnen zijn. Ik hoop dat ik mezelf die prikkel kan geven. Ik ben zelf ook benieuwd. We starten weer allemaal op nul, maar ik moet natuurlijk wel van veel verder komen nog."

Op het moment dat hij weer opkrabbelde, brak de coronacrisis uit. Het sloeg bij Beerens in als een bom. "Ik was voor mijn gevoel geen voetballer meer, de motivatie was echt weg. Ik heb veel thuis gezeten. Mentaal was het moeilijk, nog lastiger dan voor de anderen omdat ik zo lang niet gespeeld heb. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe fit ik nog kan worden."